fbpx
Image Alt

Arenabyn Östersund

Special Olympics World Winter Games 2021 till Åre och Östersund

Nu står det klart att Special Olympics Sverige tillsammans med Östersund och Åre kommer arrangera världens största breddidrottsarrangemang för personer med utvecklingsstörning, Special Olympics World Winter Games 2021.

Special Olympics Sveriges hemsida skriver man att spelen förväntas ta emot tusentals aktiva från 105 länder som tävlar i åtta olika idrotter. Temat för Special Olympics World Winter Games 2021 är folkhälsa. Special Olympics är en del av Svenska Parasportförbundet, som med breddidrott vill skapa en bättre hälsa för personer med utvecklingsstörning och förändra attityder som kan bidra till ett inkluderat samhälle. Special Olympics internationella styrelse tog beslutet att tilldela Sverige med värdorterna Åre och Östersund spelen år 2021.

  • Idrotter på Arenabyn i Östersund: Speedskating, längdskidor, floor hockey, innebandy, konståkning.
  • Idrotter i Åre: Alpina grenar som slalom, storslalom mm.

– Med Special Olympics World Winter Games kan vi med kraft arbeta med att stärka folkhälsan för alla och i synnerhet få personer med utvecklingsstörning att intressera sig för fysisk aktivitet. Att dessutom få göra det i form av ett världsevenemang är fantastiskt kul och viktigt för regionen, säger Anders Wennerberg, kommundirektör i Östersunds kommun.