Arenorna på Arenabyn

Arenor för stora upplevelser

Det är ingen tillfällighet att många elitidrottare väljer att bo och träna i Östersund. Inte heller att det varje år anordnas stora internationella tävlingar, cuper och evenemang i staden. Här finns arenorna som gör det möjligt.

Här hittar du bland annat sveriges nationalarena för skidskytte, skandinaviens bästa gymnastikhall och fotbollsarenan för europaspel. Faciliteterna, kunskapen, naturen, klimatet och närheten till allt. I en stad som inbjuder till aktivitet, skönt liv och god mat.

Så känn dig varmt välkommen att boka in ditt nästa träningsläger här eller varför inte hela träningssäsongen? För riktigt stora upplevelser.

Jämtkraft Arena

Den här arenan används för evenemang av många slag och självklart fotboll på alla nivåer. Det är här Östersunds FK gjort sin fantastiska resa från divisionsfotboll till spel i Allsvenskan och Europa League. Det är en arena som vuxit med uppgiften och idag kan erbjuda mycket hög klass med allt från europafotboll till lokala ungdomsträningar.

Fotbollsarena för ungdom och elit

Östersunds Skidstadion

På Östersunds Skidstadion finns drygt 80 km vanliga spår att välja mellan. Här hittar du tävlingsspår, elljus­spår och motionsspår av varierande längd och svår­ighetsgrad. Självklart med tidig säsongsstart tack vare spårläggare och konstsnö av högsta nationella klass.

Sommartid är det rullskidor (inkl. skidskytte), löpning och mountainbike som gäller. Östersunds skidstadion är även Sveriges nationalarena för skidskytte. Här tränar och tävlar några av världens bästa skidskyttar och längdskidåkare.

Skidskytte, längdskidor, XC-cykling och löpning

Östersund Arena

Det här är en mångsidig, modern och topputrustad anläggning med både isytor och gymnastikhall. Här ryms elit och bredd inom ishockey, konståkning, bandy och gymnastik. Den perfekta arenan för träning, tävling och större evenemang där rörelseglädje och energi får lika stor plats.

Ishockey, konståkning, curling, bandy och gymnastik