Framtidens Arenaby

Där drömmar blir verklighet

Arenabyn i Östersund är redan idag en mötesplats för träning, företagande och nöje. Men det är bara början, målet är högre än så. Att steg för steg bli en destination som förutom att arrangera stora event också är en inspiratör och drivkraft för något större: ett rikare liv för barn, ungdomar och vuxna. Där vi tar ansvar för vår egen hälsa och ger energi till andra.

Det gör vi genom att skapa och erbjuda träningsarenor, koncept och bostäder för både bofasta och tillresta besökare – elitidrottare såväl som motionärer. I livets alla skeden.

Vi ska bli en internationell förebild – ett Athletic City – där rörelseglädje och folkhälsa inte bara är en vision, utan en livsstil som skapar sysselsättning och attraherar nya aktörer och invånare.

Delar du vår dröm och idé om en idrottsligt anknuten plats att växa på som individ, förening, eller företagare? Vill du etablera dig i Arenabyn och investera för framtiden i din verksamhet eller idrottsliga karriär? Då kör vi. Välkommen till Framtidens Arenaby – där drömmar blir verklighet.

Fler arenor som skapar driv

Redan nu är flera av arenorna på plats, men Arenabyn är bara i uppbyggnadsfasen. Vi vill att du hänger på och satsar på en framtid med oss!

Vi sätter rörelsen i centrum

Evenemang skapar tillväxt

Vi vet att stora event skapar glädje hos invånarna i största allmänhet. Evenemangen förenar och integrerar, gör att vi känner stolthet och samhörighet. De bygger även upp ett större intresse för platsen och själva idrotten. I Arenabyn har redan idag en lång rad event arrangerats. Satsningar som hittills varit mycket framgångsrika – både ekonomiskt och när det gäller att stärka vårt varumärke som stad och tillströmningen av besökare. Det är också därför vi vet att vi ska satsa vidare på det.

Drifting, VM eller världscuper

En uppkopplad arena

De flesta av oss lever i en uppkopplad värld till vardags. I Arenabyn tar vi steget vidare och utvecklar en massa olika mervärden för dig som tränar, jobbar eller gästar våra arenor. Nya, tekniska lösningar kommer att underlätta för publik och media vid stora evenemang. För dig som är idrottare handlar det om allt från att enkelt kunna köpa spårkort och hyra färdigvallade skidor till att få din skid- och löpteknik analyserad, göra flödesmätningar eller hastighets- och skidtester. Allt som kan tänkas kan göras.

Digital utveckling för folkhälsa och idrott