Östersund Arena

Gymnastk och isar för ungdom och elit

Östersunds Arena är en toppmodern och prisbelönt anläggning för sin tillgänglighet. Här möts du av liv och rörelse, med full aktivitet sju dagar i veckan. I arenan hittar du idrotter som ishockey, konståkning, bandy och gymnastik. Den är lika lämplig för sport som för andra stora evenemang, exempelvis Melodifestival, mässor och andra idrotter som parcour, curling och parahockey.

Här finns totalt 14 omklädningsrum och egen bastu för damer respektive herrar.

Restaurangen har gott renommé och är en av de mest besökta, där du kan äta dagens lunch eller bara ta en fika. Den går också att hyra för egna event eller beställa catering. Arenarestaurangens meny och öppettider hittar du här »

Ishockey och konståkning

Arenan inrymmer två stora ishallar med konstfrusna isrinkar för ishockey och konståkning. När isen i A-hallen används för ishockey och konståkning får det plats ca 2500 åskådare. Här har ÖIK sina seriematcher och konståkningen sina tävlingar. Det finns även en B-hall med fullstor isrink där ishockeyn och konståkningen också huserar.

Seriematcher och tävling på två isar

Gymnastik

I det moderna mediacentret har Östersunds judoklubb sina aktiviteter, där utövare i alla åldrar tränar året runt. Här utvecklas styrka, smidighet, koordination, gemenskap och glädje i träningen.

Läs mer här »

Från bamsegympa till trupp och parkour

Bandy

På Östersunds nyaste bandyplan spelas seriespel och cuper. Här tränar ÖBS herrar, damer och ungdomar.

Verksamhet för både senior och ungdom

Boka Östersund Arena

Östersund Arena invigdes december 2013 är en modern, flexibel och tillgänglig arena. Den är lika lämplig för sport som för andra stora evenemang, exempelvis Melodifestival, konserter, mässor och andra idrotter som parcour, curling och parahockey.

En arena för konsert och idrott

Idrotter

  • Ishockey
  • Konståkning
  • Gymnastik
  • Bandy

Föreningar

Hitta hit

Adress: Arenavägen 27, 831 32 Östersund
Karta: Klicka här »

Fakta A-ishall

Publikkapacitet: 2.585 st (match), 3.000 st (konsert inkl parkett).
Yta: 3.500 kvm.

Fakta B-ishall

Publikkapacitet: 500 st (match).
Yta: 2.376 kvm.

Fakta gymnastikhall

Publikkapacitet: 300 st.
Yta: 1.840 kvm.