fbpx
Image Alt

Östersund Arena

Gymnastik och isar för ungdom och elit

 

Östersunds Arena är en toppmodern och prisbelönt anläggning för sin tillgänglighet. Här möts du av liv och rörelse, med full aktivitet sju dagar i veckan. I arenan hittar du idrotter som ishockey, konståkning, bandy och gymnastik. Den är lika lämplig för sport som för andra stora evenemang, exempelvis Melodifestival, mässor och andra idrotter som parcour, curling och parahockey.

Här finns totalt 14 omklädningsrum och egen bastu för damer respektive herrar.

Restaurangen har gott renommé och är en av de mest besökta, där du kan äta dagens lunch eller bara ta en fika. Den går också att hyra för egna event eller beställa catering. Arenarestaurangens meny och öppettider hittar du här »

Ishockey & konståkning

Arenan inrymmer två stora ishallar med konstfrusna isrinkar för ishockey och konståkning. När isen i A-hallen används för ishockey och konståkning får det plats ca 2500 åskådare. Här har ÖIK sina seriematcher och konståkningen sina tävlingar. Det finns även en B-hall med fullstor isrink där ishockeyn och konståkningen också huserar.

Seriematcher och tävling på två isar

Allt från bamsegympa till trupp och parkour

Gymnastik

I Östersunds Arena finns Skandinaviens bästa gymnastikhall. Varje år hålls ett 15-tal träningsläger och en rad olika tävlingar och arrangemang.

Bandy

På Östersunds nyaste bandyplan spelas seriespel och cuper. Här tränar ÖBS herrar, damer och ungdomar.

Verksamhet för både senior och ungdom

Arena för idrott och evenemang

Östersund Arena invigdes december 2013 är en modern, flexibel och tillgänglig arena. Den är lika lämplig för sport som för andra stora evenemang, exempelvis Melodifestival, mässor och andra idrotter som parcour, curling och parahockey.

Idrotter

  • Ishockey
  • Konståkning
  • Gymnastik
  • Bandy

Fakta A-Ishall

Publikkapacitet: 2.073 st (match), 3.000 st (konsert) + 1.300 st (sittande parkett).
Yta: 3.500 kvm.

Fakta B-Ishall

Publikkapacitet: 500 st (match).
Yta: 2.376 kvm.

Fakta Gymnastikhall

Publikkapacitet: 300 st.
Yta: 1.840 kvm.

Hitta hit

Adress: Arenavägen 27, 831 91 Östersund
Karta: Klicka här »